טורט קצפת ותותים - ליטל אשואל
לטורט:
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
קורט מלח
1 כוס קמח לבו מנופה
1 כפית אבקת אפייה
אופן הכנת הטורט:
בקערת המיקסר עם וו הקצפה מתחילים בהקצפת החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, בנתיים בקערית נפרדת טורפים חלמונים תמצית וניל ושמן ויוצקים אל החלבונים. מערבבים קמח ואבקת אפייה ויוצקים אל תערובת החלבונים והחלמונים, מערבבים עם מרית רק עד שהקמח נטמע, חשוב לא לפגוע בנפח לכן לקפל בעדינות.
יוצקים לתבנית עגולה מתפרקת קוטר 26 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כחצי שעה ב 180 מעלות. מקררים לגמריי.
פורסים תותים לחצאים ומסדרים צמוד לדפנות התבנית הפינימיות אפשר להיעזר בשקף לחילוץ קל יותר לאחר מכן, התותים צריכים להיות מופנים עם הצד החתוך צמוד לדפנות התבנית.
לקרם:
מקציפים 3 שמנת מתוקה עם 2 אינסטנט וניל ו1 כוס חלב לקרם חלק ועשיר. יוצקים על העוגה והתותים ומיישרים עם פלטה כך שהקרם יכסה את החריצים שבין התותים, ומרכז העוגה.
מקררים לילה במקרר, מקשטים איך שאוהבים ומגישים.
********
המלצה: ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר נפת קמח חשמלית וכשרה מאושר ע"י צמת (צוות מדע ותורה) 👇🏽
留言