טנזיה מרוקאית
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים 150 גרם שזיפים 150 גרם משמשים 150 צימוקים 150 גרם אגוזי מלך 150 גרם שקדים מולבנים ½ כוס שומשום אפשר להוסיף קשיו חמוציות בוטנים ... מעט פלפל שחור גרוס 3 כפות סילאן 2 כפות סוכר מקל קינמון 3 כוכבי אניס ¼ כפית כורכום 4 כפות שמן 2 כוסות מים ¼ כפית מלח
לטגן את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון שחום להוסיף את הפיצוחים ולטגן כ-3 דקות להוסיף את הסילאן והסוכר לערבב היטב להוסיף את המים להכניס את המקל קינמון והאניס לתבל בכורכום מלח פלפל שחור גרוס להביא לרתיחה לבשל על אש בנונית להבה נמוכה עד לצימצום נוזלים
מומלץ כתוספת לאורז לבן או לקוסקוס הטנזיה מתאימה גם למילוי עוף.
באהבה נועם זיגדון
留言