טעימות וממכרות גביניות שמרים מעלפות שחובה ליד הקפה - ליטל אשואל
5 כוסות קמח לבן מנופה
1 וחצי כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1 כוס מים
200 גרם חמאה רכה קוביות
קורט מלח
למלית הגבינה:
500 גרם גבינה כחושה כדוגמת טוב טעם/טובורג/כנען
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 ביצים גודל L
גרדה מחצי לימון
3 כפות קורנפלור
אופן הכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומים ומתחילים לישה על מהירות בינונית, בשלב זה הבצק יראה חולי או גושי ועדיין לא יתאסף סביב הוו, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ואת המלח ולשים חמש דק מלאות לבצק רך ונעים. מכסין ומתפיחים שעה.
למלית:
מערבבים יחד את כל חומרי המלית, ניתן להוסיף צימוקים אם אוהבים.
לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשניים.
כל חלק מרדדים למלבן וקורצים עיגולים.
ממלאים כפית גדושה ממלית הגבינה במרכז כל עיגול וסוגרים לחצי עיגול.
מתפיחים חצי שעה ומורחים בתערובת הברשה: 1 חלמון+ 1 כף חלב+ קורט מלח.
מפזרים שקדים פרוסים. .
אופים ב180 מעלות למשך 25-30 דקות.
אפשר לצקת סירופ סוכר /לפדר באבקת סוכר/ שניהם
***********
Comentarios