כדורי פיסטוק שוקולד נעימים לעין ולחיך.
לכדורי פיסטוק: 200 גרם פיסטוקים טבעיים קלופים 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר ¼ כפית מלח 2 כפיות מייפל או דבש 2-3 כפות מים קרים
לציפוי שוקולד: 150 גרם שוקולד מריר 1 כף שמן
לקישוט: מעט פיסטוקים קצוצים דק
אופן ההכנה:
כדורי פיסטוק: מחממים תנור ל-180 מעלות וקולים את הפיסטוקים על תבנית נקייה ויבשה במשך 6-8 דקות, עד שהם מעט מזהיבים. מצננים לחלוטין לטמפטורת החדר. במג'ימיקס עם להב פלדה שמים פיסטוקים קלויים, אבקת סוכר, מלח, מייפל ומים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם בצקי. אם התערובת נותרת פירורית מדי – מוסיפים מעט מים. מגלגלים כדורים בידיים ומניחים על גבי מגש או צלחת. מצננים במקרר עד הכנת הציפוי.
ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס. מוסיפים שמן ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות די דלילה. טובלים את כדורי הפיסטוק בציפוי השוקולד ומנערים משאריות. מניחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה ומפזרים פיסטוקים בחלק העליון. מצננים כ-10 דקות במקפיא להתייצבות הציפוי ומגישים.
Comments