*כנאפה*
מתאים לתבנית 28
או חד פעמית בנונית
כוס מדידה חד פעמית חמה
250 חבילה איטריות קדאיף קצוצות
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם מוצרלה
חמאה רכה - לשימון התבנית
100 גרם פיסטוקים קצוצים - לקישוט
*סירופ*
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
3-4 טיפות מי ורדים
להכניס לסיר קטן ולבשל על אש גבוהה 5 דקות
לשמן את התבנית בחמאה
לערבב היטב את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת
לפזר חצי מכמות השערות בתחתית להדק היטב
למרוח את הגבינה בצורה אחידה על שערות הקדאיף להשאיר 1 ס"מ בקצוות לפזר מוצרלה
לכסות את הגבינה בשארית השערות ולהדק היטב
לאפות ב-200° כ 25-30 דקות עד שהן מזהיבות
להוציא את הכנאפה מהתנור
לשפוך מעל את הסירופ
לפזר פיסטוקים גרוסים
בהצלחה נועם זיגדון
Comments