כרוב ממולא ברוטב חמוץ מתוק
1 כרוב גדול ושלם
למילוי:
1 ק"ג בשר טחון 1 כוס אורז מבורר ושטוף צרור פיטרוזליה קצוצה 1 בצל גדול קצוץ 4 שיני שום כתוש 1 עגבניה חתוכה לקוביות פפריקה מתוקה פלפל שחור מלח שמן
לרוטב:
1 בצל קצוץ דק 2 כפות רסק עגבניות 2 כוסות מים 1 כף סוכר מיץ מלימון שלם פלפל שחור מלח שמן
לטגן את הבצל עד לשקיפות להוסיף את הרסק ולהשחים עם המים לבשל כ-5 דקות לתבל לחתוך את הלב של הכרוב להרתיח סיר עם מים להכניס את הכרוב שהחלק הפתוח כלפי מטה לבשל כ-רבע שעה לקרר ולהפריד את העלים לחתוך כל עלה ל-2 להוריד את החלק הקשה לשים במרכז 2 כפות מתערובת הבשר לקפל פנימה את הצדדים ולגלגל להכניס לרוטב להוסיף מים עד שיכסו את הכרובים להביא לרתיחה לבשל על להבה בנונית אש נמוכה כ-45 דקות
בהצלחה נועם זיגדון
Comments