top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
אביגיל מייזליק

כרובית מטוגנת - אביגיל מייזליק


כרובית מטוגנת


דרגת קושי: קלה פלוס זמן בישול: 3-4 ד’ זמן טיגון: 6-7 ד’ לכל נגלה


ראש כרובית (או חבילת כרובית קפואה)

שמן לטיגון

מלח

3-4 ביצים

1/2- 2/3 כוס קמח

4 שיני שום


שלב ראשון רק לכרובית טרייה: מפרידים את הכרובית לפרחים. מביאים סיר עם הרבה מים לרתיחה ומיד כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית. מרגע שהמים חוזרים לרתוח מבשלים עוד 3-4 ד’ עד שהכרובית רכה אך עדין מעט פריכה. מסננים ומצננים לחלוטין.


מכינים את הבלילה: (לכרובית קפואה – מפשירים אותה וממשיכים הלאה לפי ההוראות). שמים את הכרובית בקערה, מתבלים במלח ושום כתוש ומערבבים היטב. טועמים שהכרובית מספיק מלוחה ומוסיפים לה את הקמח. מערבבים היטב מכל הכיוונים ואם היא לא מצופה לגמרי מוסיפים עוד מעט קמח. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב כך שכל הפרחים יהיו מצופים בבלילה של הקמח והביצה.


מטגנים: מחממים שמן במחבת בגובה 1 ס”מ, מכניסים נגלה ראשונה של כרובית כך שהיא תכנס בנוחות אחת ליד השניה. מטגנים 3-4 ד’ עד להזהבה והופכים לצד השני. מטגנים עוד 2-3 ד’ ומעבירים לניר סופג. ממשיכים להכין את כל הכרובית באותה צורה. מומלץ לא לשמור את הסלט במקרר כדי שהכרובית לא תהפך להיות סמרטוטית. במידה ורוצים לשמור אותה, מומלץ לחמם עם מעט שמן במחבת לפני ההגשה.









9 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page