top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תצביה אורן

לביבות בטטה עם אפונה - צביה אורן



מתכון: 1 בטטה קלופה, חותכים לקוביות ומכניסים לסיר עם מים ומעט מלח לבישול עד לריכוך לוקחים חצי חבילה של סנפרוסט אפונה ומבשלים אותה בנפרד עם חצי סיר מים מוסיפים לה 1/4 כפית מלח כפית אבקת מרק 1/4 כפית כורכום כף שמן מעט פלפל. מבשלים בערך כ- 5-7 דקות. מסננים.

במחבת בנפרד מבשלים 2 בצלים בינונים קוצצים דק דק ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה. לתוך הקערה של האפונה מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים

להוסיף עוד קצת מלח( אם יש צורך) לטחון עם מוט בלנדר באופן חלקי כמה פולסים, ושמים בצד. את הבטטה המבושלת והמסוננת שמים בקערה עם 3/4 כוס שמן( כוס חד פעמי של מים קרים) כפית מלח וטוחנים במוט או בבלנדר עם השמן, מוסיפים 1/4 כוס שומשום מלא או לבו 1/4 כוס שומשום שחור 3 כוסות קמח רגיל( כוסות חד פעמיות של מים קרים) לערבב וזה הבצק להכנת הבורקס או העיגולים לוקחים חלק מהבצק משטחים עם הידים לעיגול , מכניסים כפית מהמילוי של האפונה סוגרים כמו קובה. מגלגלים, מעט משטחים , מורחים בביצה טרופה, לא לשכוח לחורר חורים עם מזלג שהבצק לא יתפח. ולהניח על גבי ניר אפיה. לתנור שחומם מראש 180 מעלות. נראה קשה , אבל להכין כל דבר בנפרד, ואז זה הולך בקלות, ובמיוחד עם זה פעם ראשונה. פתחתי אחד שתראו את המילוי של האפונה. טעים במיוחד, אפשר להקפיא לאחר ההפשרה והחימום, ממש כאילו זה עתה יצא מהתנור. ושוב הכנתי את הלביבות האהובות עלי.









100 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page