מתכון לג'בטה של ליטל: 1 קילו קמח לחם 2 כפיות שמרים יבשים 3 כפות שמן חצי כף מלח 4 כוסות מי ברז
אופן ההכנה: בקערה המיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים ולשים כ12 דקות (לא לקצר בשום אופן), עד לקבל בצק רך ודביק מאד.
משמנים קערה גדולה ועמוקה במעט שמן, מרטיבים את שתי כפות הידיים ומעבירים את הבצק לקערה המשומנת. הרטבת הידיים תסייע בהעברה הבצק הדביק מבלי שידבק לידיים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.
מכאן ועד סוף התהליך, מתפיחים חצי שעה ומפילים את הבצק כארבע פעמים. כלומר חצי שעה התפחה והפלת הבצק, חצי שעה התפחה והפלת הבצק כארבע פעמים כשלאחריהן מכסים את הבצק ומכניסים לבצק לכארבע שעות.
לאחר כארבע שעות מוציאים את הבצק מן המקרר ונותנים לו חצי שעה להיות בטמפ' החדר.
מקמחים משטח עבודה ומורידים את כל הבצק על משטח העבודה. יוצרים עם הידיים צורה מרובעת לבצק, עם סכין או קלף חותכים את הבצק לכ8 ג'בטות מרובעות.
מקמחים אותן מעט מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים ב230 מעלות על תכנית טורבו למשך 25 דקות או עד שהג'בטות משחימות ומקבלות קראסט. במהלך האפייה הג'בטות יתפחו וייעשו מטריפות.
Comments