top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

לחם ממולא בשר פטריות וצנוברים - השף מיכה כלפה

לחם ממולא בשר פטריות וצנוברים -השף מיכה כלפה


מתכון מנצח וטעים ומוצלח ביותר


לבצק:

1 ביצה - לבצק

קילו קמח מנופה

50 גרם שמרית

רבע כוס שמן זית

3 כפות סוכר

כף מלח

550 מ"ל מים פושרים / 3 כוסות מים

**להברשת הלחמניות ביצה אחת ומעט מים


למלית הבשר:

2 בצלים קצוצים

חצי קילו בשר טחון

4 שיני שום קצוצות

חצי כפית בהרט

חצי כפית פפריקה מתוקה

מעט פטריות

50 גרם צנוברים

מעט כמון

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מעט כוסברה קצוצה

מעט פטרוזיליה קצוצה

למריחה על הלחמניות: חלמון ביצה עם מעט מים


אופן הכנת המלית:

1. במחבת גדול נטגן את הבצל עד להזהבה


2. נוסיף את השום והפטריות והצנוברים הבשר ושאר החומרים.


3. נפתח בטיגון את הבשר הטחון ונערבב טוב עד שישנה את הצבע שלו ונעצור.


4 נעביר את המלית למסננת כדי למגר את הנוזלים שבמלית עד לשימוש


אופן הכנת הבצק והמנה:


1. בקערת מיקסר עם וו לישת בצק נכניס את כל חומרי הבצק היבשים לא כולל המלח ונערבב.


2. נוסיף בהדרגה את הנוזלים לאט לאט תוך כדי לישה, ובאמצע הליחה נוסיף את המלח.


3. נלוש את הבצק עד שנוצר לנו בצק רך ונוח למגע ולעבודה.


4. לאחר שהבצק מוכן נתפיח אותו כ- 45 דקות.


5. לאחר התפחת הבצק , נחלק את הבצק ל - 10 כדורים ונרדד אותם .


6. יש להניח מהתערובת במרכז הבצק , ולסגור את הבצק לצורת כדור עגול.


7. נסדר את כדורי הבצק הממולאים על תבנית עם נייר אפיה ונתפיח אותם עוד 30 דקות.


8. לאחר ההתפחה נמרח את הבצק בחלמון ביצה ונפזר מעל שומשום אוכל דבר שאתם אוהבים.


9. נכניס את כדורי הבצק לתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד להשחמה טובה.


חברים שימו לב!!!!!

ביצה אחת להכניס לבצק ועוד ביצה זה בשביל המריחה על הלחמניות.


הערה:

1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים 2


באהבה מיכה כלפה


********


מוצר מומלץ❣️

משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי.

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו בוואטסאפ 👇🏽




פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page