top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תבמטבח עם דיתוש

לחמה בעג'ין/ספיחה - במטבח עם דיתוש

לחמה בעג'ין/ספיחה - במטבח עם דיתוש


כמות לכ-12 פיתות גדולות (גודל פיתה רגילה)


לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים/שקית שמרית

כף שטוחה סוכר

כפית מלח

כ-2וחצי עד 3 כוסות מים פושרים

חצי כוס שמן


לתערובת הבשר:

1.2 קג' בקר טחון עם שומן

2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים

מעט ירק(אופציונלי)

מלח, פלפל

מעט בהרט

קורט קינמון

קורט כמון

כף או מעט יותר רכז רימונים

כף גדושה רסק עגבניות


הכנה:

לערבב את חומרי הבצק וללוש כעשר דקות( בכדי לפתח את הגלוטן).

להניח בצד בקערה מכוסה במקום חמים לחצי שעה.

(אני שמה הקערה בתנור שחומם מראש לחום ממש נמוך 50 מעלות ואז מכבה ומכניסה את הקערה; יוצרים בעצם תא התפחה).

בינתיים לערבב את כל חומרי תערובת הבשר.


לאחר סיום התפיחה, לקרוץ כדורים גדולים מעט יותר מכדור פינג פונג.

לרדד כל כדור לעיגול לעובי דק( בערך 2 מ"מ).

להניח ולסדר העיגולים בתבנית עם נייר אפייה.

לפזר מתערובת הבשר על גבי כל פיתה ולהדק עם הידיים, ממש עד קצות השוליים.


לאפות בחום 180 מעלות כעשר דקות או טיפה יותר. הבצק עדיין צריך להיות מעט רך אך אפוי.


***מומלץ לאכול יחד עם חמוצים ביתיים וטחינה וסלט טאבולה.

***ניתן להוסיף גם צנוברים לתערובת הבשר.


בתאבון ♡

דיתוש

********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את מארז התבלינים - 15 קופסאות איכותיות במחיר בלעדי👇




פוסטים אחרונים

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page