לחמניות הפתעה רכות וטעימות - במטבח עם דיתוש
1 ק"ג קמח פיצה
1 כף שמרים יבשים
כפית סוכר שטוחה
2 ביצים L
2.5 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן
1 כף וודקה (תורם פלאים לגמישות הבצק!)
כפית מלח
למילוי: מוצרלה מגורדת(של עברי ממש מומלצת)
גבינה בולגרית/פטה רכה מפוררת
גבנ"צ מגורדת
חמאת בזיליקום ביתית/פסטו
ממרח טפנד זיתים
עלי זעטר טריים
להברשה לאחר האפיה(כשהלחמניות חמות)
שמן זיתמעורבב עם שום כתוש, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
הכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק וללוש לבצק גמיש.
להניח בקערה מכוסה במקום חמים(למשל בתוך תנור כבוי) להתפחה של שעה וחצי.
לאחר סיום ההתפחה, לחלק הבצק ל- 16 כדורים שווים.
כל כדור נרדד ונפתח לאליפסה.
נבריש בשמן זית, נמרח פסטו/חמאת בזיליקום, טפנד.
נפזר גבינות ותוספות נוספות אם בא לנו.
נגלגל ללחמניה בזהירות, תוך הידוק קל.
נבריש בחלמון ביצה מעורבב עם כף מים.
נניח בתבנית עם נייר אפייה.
נשאיר להתפחה שלרבע שעה.
נאפה בתנור שחומם מראש בחום 190 כ-25 דקות עד להזהבה.
נוציא מהתנור ונמרח את הלחמניות בשמן זיתמעורבב עם שום כתוש ונשבי תיבול קצוצים.
בתאבון ♡
דיתוש
Comments