top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

לחמניות ללא גלוטן - השף מיכה כלפא

2 מתכונים ללחמניות ללא גלוטן - השף מיכה כלפא


כשרות לפסח

מומלץ לעשות אותן ארוכות


מתכון ראשון - 1

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח מצה דק לעוגות

1 כוס קמח שמרים דק דק כשר לפסח

1 שקית אפיה

2 כוסות מים

1 כוס שמן

8 ביצים

קורט מלח

קורט פלפל שחור

1 ביצה


אופן ההכנה:

לפני הכל נחממם תנור ל 180 מעלות.


1. מרתיחים 2 כוסות מים בסיר, ומוסיפים לסיר: שמן, מלח, ופלפל שחור.


2. מורידים מהאש ומוסיפים קמח תפוחי אדמה, קמח תירס, וקמח מצה מערבבים היטב


3. מקציפים את הביצים (ממש טיפה רק שיהיה תפוח, משהו כמו 2-3 דקות אולי פחות)


4. מוסיפים לתערובת עד שהביצים נבלעות


5. בנייר אפיה בתבנית לשים את הלחמניות דרך שקית זילוף ללא צנתר חתוך לפתח רחב או בידיים רטובות ליצור לחמנייה


6. מורחים חלמון ביצה ולתנור - עד הזהבה וקבלת צבע יפה

זמן מוערך כ- 45 דקות



מתכון שני - 2


מצרכים למתכון:

350 גרם קמח שמרים כשר לפסח

40 מ"ל שמן

1 כף סוכר

1 ביצה L

חצי כפית מלח

120 מ"ל מים פושרים


אופן ההכנה:

1. את הקמח ,המים, הסוכר ,הביצה, נלוש במיקסר עם וו לישה כ3 דקות.


2. נוסיף את המלח ובזרם דק את השמן, ונמשיך ללוש במהירות בינונית כ6 דקות עד לקבלת בצק אחיד


3.את הבצק נעביר למשטח עבודה ונקמח אותו ונלוש אותו ביד מעט.


4.נחזיר את הבצק לקערה ונכסה במגבת לחה ולתת לבצק התפחה של שעה במקום חמים.


5. לאחר שעה של התפחה נחלק את הבצק ל10 כדורים .


6. נגלגל את הכדורים ונניח אותם על נייר אפיה בתוך התבנית מכסים אותם ונתן לכדורים התפחה של 50 דקות נוספות.


7. לאחר 50 דקות נבריש את הלחמניות עם חלמון ומי שרוצא יכל לפזר מעל שמשום או פרג או פיצוחים.


8. את הלחמניות נכניס לתנור ל16 דקות לחום של 170 מעלות עד לצבע זהוב ואחיד.


באהבה מיכה כלפא


*********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽









פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page