*מרכיבים לחומוס:* 1/2 קילו חומוס מושרה. 2 פלפלים חריפים- לא חובה. 1 גמבה אדומה. 10 שיני שום. 4 פלפל סודני- קטן. כוסברה טריה. שמן. תבלינים: מלח, כורכום ופפריקה.
*אופן ההכנה:* 1. יש לשים בסיר את הפלפלים, הגמבה השום, הכוסברה והתבלינים. את הפפריקה יש לפתוח עם השמן ולהוסיף לסיר. 2. יש להוסיף מים כ-4/5 כוסות תלוי בגודל הסיר ולבשל עד להרתחה מלאה כ-15 דקות. 3. יש להוסיף את החומוס ולבשל עד שמתרכך כ-1/2 שעה.( יש פעמיים שצריך יותר ולכן ניתן להוסיף מים וזמן בישול בנוסף לזמן שכתבתי זה משתנה מסיר לסיר ומסוג החומוס) 4. יש להוסיף כוסברה טריה. 5. לאחר שהחומוס יתקרר יש לטחון היטב במגימיקס למרקם קטיפתי.
*מרכיבים ללחמניות:* קילו קמח. 3/4 כוס סוכר. 4 כפיות שמרים. 1 ביצה. כוס שמן. 1 שקית אבקת אפיה. 2 כוסות מים פושרים( במידה וצריך עוד יש להכין עוד 1/4 כוס.) 2 כפיות מלח.
אופן ההכנה: יש לערבב היטב את את המרכיבים היבשים, לאחר מכן ליצור גומה ולשים את הביצה, אבקת אפיה והשמן ללוש היטב בעזרת הוו גיטרה או בעזרת היד. יש להוסיף את ה-2 כוסות מים פושרים ו2 כפיות המלח. להתחיל ב-2 כוסות המים, במידה וצריך להוסיף, ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס מים. יש לתת לבצק ללישה של 8 דקות עד שהבצק מסתובב על הוו גיטרה. לאחר מכן, לתת התפחה של שעה בתוך קערה משמונת היטב ובנוסף לשמן את הבצק מעל על מנת שלא יתיבש. לאחר שהבצק תפח מחלק את הבצק לכדורים כל כדור שוקלת ל-70 גרם ופותחת אותו לצורת עיגול ומניחה במרכז הבצק מתבשיל החומוס הטחון. על כל לחמניה מורחת ביצה ומפזרת שומשום.
תגובות