לחמניות ממולאות תפו"א וטונה - אתי זוהר
בכוס לשים
2 כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כוס מי ברז
לערבב ולתת לעיסה לתסוס כמה דקות ..
בקערה לשים
קילו קמח מנופה
כף מלח
3 כפות סוכר
רבע כוס שמן זית/רגיל
לערבב את כל החומרים היבשים..
להוסיף לקערה של הקמח את שאר המצרכים..
.המלח
הסוכר
וחצי כוס שמן .
גם את כוס השמרים ששמנו בצד שיתססו ..
ומים לפי הצורך...בערך 3 ...כוסות פלוס מינוס
ללוש היטב.. להתפיח
ליצור כדורים קטנים לשים בתבנית...לשטח מעט את הכדורים...להתפיח חצי שעה בערך את הכדורים
אם מכינים פיתות משטחים את הבצק עם מעט קמח .מתפיחים 10 דקות ואופים בסיר גריל.
ללחמניות בתנור ..מחלקים לכדורים קטנים פותחים עם מערוך שמים מילוי קוביות תפוחי אדמה מבושלים מטובלים במעט אריסה או פפריקה כמון מלח פלפל שחור להוסיף טונה סוגרים היטב מכל הכיוונים.. למרוח בביצה ושומשום ולאפות עד להשחמה קלה
בהצלחה אתי זוהר 🙌❤️
Comments