מצרכים: לבצק לחמניות 1 קילו קמח לבן מנופה 4כפות סוכר לבן.אפשר במקום דבש ללחמניות מתוקות. חצי כוס שמן קנולה 2 ביצים 2 וחצי כוסות מיים פושרים להוסיף בהדרגה!! 2 כפות שמרים יבשים.1 כף מלח דק.
בקערה קמח, שמרים .ביצים סוכר ושמן לערבב עים כף או עים היד להוסיף כוס מיים לערבל עים המיקסר או עים היד . להוסיף בצד הבצק, את המלח , להמשיך לערבל להוסיף מיים בהדרגה, עד לבצק חלק וגמיש, בצק שנוח לעבוד איתו. לשמן את הידיים במעט שמן, ליצור כדור עים ידיים משומנות. להניח את הבצק בקערה, משומנת מעט , לכסות בנייר נצמד, ומעל מגבת, להניח לתפיחה של שעה.אחריי התפחה להוריד את נפח הבצק, ליצור כדורים, או כל צורה שרוצים להניח בתבנית עים נייר אפיה . לתפיחה נוספת של 20 דקות. למרוח ביצה,אני פיזרתי שומשום ופרג לאפות בחום תנור 180 מעלות אצלי כארבעים דקות
Comments