top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תדוד וארן

לחמניות קטנות ומטריפות - דויד וארן


לחמניות קטנות ומטריפות

מתכון: 12-15 לחמניות


מצרכים: 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח 8 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים 240 מ"ל (1 כוס) מים 50 גרם (1/4 כוס) סוכר 45 מ"ל (3 כפות) שמן 2 חלמונים 8 גרם (כפית ורבע) מלח


להברשה וקישוט: ביצה טרופה שומשום או פרג


אופן ההכנה: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, סוכר, שמן, חלמונים ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים צורת כדור. שמים את הבצק בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהוא מכפיל את נפחו. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומחלקים ל-12-15 חלקים. מכל חלק יוצרים גליל ארוך ואז מלפפים אותו סביב עצמו ומגלגלים לעיגול, כך שנוצרת לחמניה. אפשר גם ליצור צורת "קשר" רגילה. מניחים את הלחמניות על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים את הלחמניות במשך 35-45 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה בעדינות ומפזרים שומשום או פרג. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות. כשהלחמניות מוכנות, מכסים אותן (בתוך תבנית האפייה) במגבת, עד שהן מצטננות בטמפרטורת החדר.














3,469 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page