top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תהצפיחית של צחית

מאפה גבינות - הצפיחית של צחית

עודכן: 20 בינו׳ 2023


בקערת מיקסר:

1 קילו קמח

1 כפית שטוחה מלח

4 כפות שמן זית

1 כף אבקת שום

1 כף שמרים יבשים

2-2.5 כוסות מים חמים


לערבל 6 דקות עד לקבלת בצק נוח וגמיש.

ממליצה לא להוסיף את כל הקמח בבת אחת - להשאיר כוס אחת בצד ורק אחרי שהבצק מתערבל שהוא דביק להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח.

(אם הבצק דביק מידי להוסיף עוד מעט קמח במידת הצורך).

לצקת מעט שמן ולמרוח מעל הבצק כך שכל כדור הבצק יצופה במעט שמן.

לכסות בניילון נצמד להתפחה של 40 דקות עד לכמעט הכפלת הנפח.


בקערית:

250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

400 גרם גרם גבינה בולגרית מפוררת

לערבב קלות.


על משטח מקומח קלות לחלק את הבצק ל-10 כדורים שווים.


לשטח מעט (ידנית) לעלה קטן ולרדד לעלה מלבני בעובי 1-2 מ"מ. 20×15 ס"מ.

למרוח חמאה מומסת.

לקפל פנימה לאמצע צד ימין וצד שמאל ושוב למרוח חמאה מומסת.

לקפל פעמיים לריבוע קטן.

למרוח מעט חמאה ולשטח ידנית למלבן. 20×10 ס"מ.

לפזר פס גבינות ולגלגל לרולדה.

להניח בתבנית משומנת בחמאה.

(10 גלילים מספיקים לתבנית של התנור סטנדרט 60 ס"מ- ואפשר לחלק לתבניות קטנות יותר).


למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום מלא / קלוי / לבן.

לחתוך לריבועים.


ולאפות בחום גבוה 200 מעלות (לא טורבו) עד להשחמה (40 דקות)

מיד שיוצא מהתנור לכסות במגבת 5 דקות.

********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽








20 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page