מאפה משגע מניפות שזיפים/תפוחים חגיגי וטעים - ליטל אשואל
מאפה מתוק מומלץ כקינוח מושלם לכל ארוחה - פרווה.
אופן ההכנה :
בצק עלים , קורצים עיגולים עם קורצן עגול בינוני.
5-6 תפוחי גרנד סמיט פרוסים לפרוסות דקות
או
7-8 שזיפים/תפוחים פרוסים לפרוסות דקות
לקרם השקדים:
150 גרם מחמאה רכה(לא נמסה)
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
150 גרם שקדים מולבנים טחונים
2 כפות קורנפלור
להברשה:
חלמון ביצה+ 1 כף מים+ קורט מלח
להברשת התפוחים/שזיפים לאחר האפייה: פשוט דבש
אבקת סוכר לפידור
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת קרם השקדים:
בקערה טורפים מחמאה רכה ואבקת סוכר למרקם משחתי, מוסיפים ביצה וטורפים לתערובת תפוחה, מוסיפים שקדים טחונים קורנפלור ומקפלים עם מרית מעבירים לשק זילוף אפשר גם להניח עם כפית.
מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את עיגולי בצק העלים, מזלפים מעט מקרם השקדים במרכז כל עיגול ומסדרים תפוחים צמודים צמודים, מורחים מסביב תערובת הברשה ומפזרים שקדים פרוסים.
מה שיקרה המאפים יתפחו סביב הפירות.
אופים ב180 מעלות למשך 25 דק או עד השחמה יפה.
מורחים את התפוחים בדבש - הדבר גם נראה יפה, אך גם משמש כחומר משמר לתפוחים על מנת לעכב את ההשחרה שלהם. מפדרים באבקת סוכר.
מה שיפה במאפה הזה, שאפשר להכין אותו בכל גודל שאוהבים, אני הכנתי גם עם פירות יער, עם גלידה בצד זה קינוח מטריף לחג! ופרווה!!!
* המאפה במיטבו ביום האפייה
***********
Comments