מאפה שמרים חמאה ושקדים בטעם משגע - אילנה טל
עוד מאפה מאותו בצק בסיסי שלי, אתם לא מבינים כמה שזה טעים.
מכינים בצק
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
קורט מלח
כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
כוס שמן
4 ביצים
כוס וחצי מים פושרים, במידת הצורך הוסיפו עוד
ללוש עד למרקם בצק דביק ורך,זה חשוב, אם חסר מים תוסיפו טיפונת זה מאוד תלוי בספיגה של הקמח רק שימו לב שהבצק רך!
לשמן קערה להעביר את הבצק וללוש מעט,ידנית, הבצק מתייצב
לכסות ולהתפיח, התפחה מלאה!!
אפשר גם לילה לפני במקרר,או התפחה של כמה שעות במקרר,תלוי בכם
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל 4 כדורים
מכסים ומתפיחים שוב לפחות 20 דקות
מתחילים:
מרדדים כדור לעיגול בגודל פיצה משפחתית ומניחים בצד
מרדדים כדור נוסף לאותו גודל
מורחים מעל חמאה חצי מומסת בנדיבות אל תתקמצנו
מעל מפזרים מעט סוכר, בערך 4 כפות
מעל הסוכר מפזרים כ ¾ כוס שקדים טחונים
מכסים בבצק הנוסף
מרדדים לעיגול ענק וחורצים למשולשים דקים וארוכים
מסדרים בתבנית במרווחים
מתפיחים היטב, זה ממש מכפיל את הנפח לפחות שעה התפחה
מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שקדים פרוסים
מכניסים לאפיה לתנור שחומם מראש ל 180° עד הזהבה מלאה
מורחים מעל סירופ מתוק וטעים לברק ותוספת טעם
לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
כף מיץ לימון סחוט טרי
מביאים לרתיחה ומבשלים כ 10 דקות עד למעט הסמכה
בתאבון
********
מוצר מומלץ 💥💥
משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
Comentarios