top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תאילנה טל - ככה אני אופה את זה

מדוביק - אילנה טל



מדוביק


בסיר על אש בינונית

200 גרם דבש 3/4 כוס סוכר 175 גרם חמאה, נמיס ונביא לרתיחה.

לאחר 3 דקות רתיחה נוסיף כפית גדושה סודה לשתיה נערבב במהירות ותוך כדי ערבוב שימו לב שהתערובת תופחת מבעבעת והופכת לצבע ענברי,זה הזמן לכבות ממש כשהצבע משתנה,עניין של 2 דקות מהוספת הסודה.

נניח בצד ל 5 דקות לא יותר.

נשקשק בקערית 4 ביצים בגודל L נערבב פנימה תוך כדי ערבוב מהיר.

נוסיף 5 וחצי כוסות קמח בכל פעם כוס ונערבב עד לקבלת בצק נעים וטיפונת דביק.

נקמח משטח עבודה ונלוש ממש בעדינות את הבצק תוך כדי הוספת טיפונת קמח לפי הצורך. כחצי כוס נוספת בסך הכל,הבצק מעט דביק נעטוף ונכניס למקרר לחצי שעה.

נוציא ונחלק ל 8 נרדד כל כדור לעלה דק ונקרוץ לצורה הרצויה בקוטר לבחירתכם.

נחורר כל עיגול עם מזלג ונאפה כ 7 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות,זהירות לא לייבש!!

אתם מחליטים כמה עלים ירכיבו את העוגה. אני הכנתי עם 5 עלים כי לא רציתי עוגה גבוהה מדי.

ניתן להכין עם כל ה 8 או עם 5 עוגה די גדולה.


לקרם 2 שמנת חמוצה כוס אבקת סוכר לערבב יחד

לערבל 2 שמנת מתוקה 1 פודינג וניל לקצפת יציבה להוסיף את השמנת חמוצה ולאחד לקרם יציב.

למרוח מעט קרם בין כל שכבת בצק.


עלה אחד ניתן לטחון במעבד מזון ולפזר מעל שכבת הקרם האחרונה ובדפנות העוגה. לצנן לפחות לילה לפני הפריסה.








46 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page