מחמאר - השף מיכה כלפא
הפשטידה המרוקאית בסיגנון שלי.
והפעם לא על הגז רק לתנור
ואפשר גם בכוסות אלומיניום אישיות
*** וכן חייב את כל הביצים במתכון!
מצרכים:
8 יחידות של תפו"א בינוני
2 ביצים קשות ללא קליפה קצוצות
כוס וחצי של תערובת קפואה של אפונה וגזר
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
8 ביצים טריות גדולות
כף וחצי של אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם
חצי כף כורכום שטוחה
4 כפות קמח רגיל . (בפסח קמח מצה טופח )
4 כפות שמן זית
אופן הכנת המתכון:
* לחמם תנור ל 170 מעלות
1. לבשל ביחד את תפוחי האדמה עד למצב רך ולמעוך אותם כמו פירה ולקרר לטמפרטורת החדר.
2. לערבב היטב את כל החומרים לתערובות ולהוסיף לה 8 ביצים - אחרי כל ביצה לערבב את התערובת. לתבל באבקת מרק, מלח פלפל שחור וכורכום.
3. להעביר את התערובת לתבנית ( אם זה תבנית אלומיניום אז נייר אפייה בתחתית ) ולהכניס לתנור , לא צריך נייר כסף!!!!! ל- בערך 35 עד 40 דקות יכול להיות שצריך יותר כי כל תנור שונה.
4. לבדוק עם סכין שהפשטידה יציבה. לפני שמוצאים מהתנור. אם יציבה , מוצאים ומקררים ואז הופכים את הפשטידה לקערת הגשה מי שרוצה.
5. בהצלחה ובתיאבון
הערות:
אפשר להוסיף קוביות חזה עוף שעברו בישול במים לתערובת
באהבה מיכה כלפא
*********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Yorumlar