top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

מחמאר - השף מיכה כלפא

מחמאר - השף מיכה כלפא


הפשטידה המרוקאית בסיגנון שלי.


והפעם לא על הגז רק לתנור

ואפשר גם בכוסות אלומיניום אישיות

*** וכן חייב את כל הביצים במתכון!


מצרכים:

8 יחידות של תפו"א בינוני

2 ביצים קשות ללא קליפה קצוצות

כוס וחצי של תערובת קפואה של אפונה וגזר

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

8 ביצים טריות גדולות

כף וחצי של אבקת מרק עוף

מלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם

חצי כף כורכום שטוחה

4 כפות קמח רגיל . (בפסח קמח מצה טופח )

4 כפות שמן זית


אופן הכנת המתכון:

* לחמם תנור ל 170 מעלות


1. לבשל ביחד את תפוחי האדמה עד למצב רך ולמעוך אותם כמו פירה ולקרר לטמפרטורת החדר.


2. לערבב היטב את כל החומרים לתערובות ולהוסיף לה 8 ביצים - אחרי כל ביצה לערבב את התערובת. לתבל באבקת מרק, מלח פלפל שחור וכורכום.


3. להעביר את התערובת לתבנית ( אם זה תבנית אלומיניום אז נייר אפייה בתחתית ) ולהכניס לתנור , לא צריך נייר כסף!!!!! ל- בערך 35 עד 40 דקות יכול להיות שצריך יותר כי כל תנור שונה.


4. לבדוק עם סכין שהפשטידה יציבה. לפני שמוצאים מהתנור. אם יציבה , מוצאים ומקררים ואז הופכים את הפשטידה לקערת הגשה מי שרוצה.


5. בהצלחה ובתיאבון


הערות:

אפשר להוסיף קוביות חזה עוף שעברו בישול במים לתערובת


באהבה מיכה כלפא


*********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽









Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page