top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תאריאלה גולדמן

ממולאים צמחוני-עלי מנגולד - אריאלה גולדמן

ממולאים צמחוני-עלי מנגולד - אריאלה גולדמן


3 חבילות עלי מנגולד טריים שטופים היטב

2 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם לריפוד תחתית הסיר

2 עגבניות גדולות ועסיסיות פרוסות לעיגולים


למלית:

1 כוס אורז עגול שטוף ומסונן

2 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנטנות

4 שיני שום כתושות

חצי כפית קליפת לימון מגוררת על פומפיה

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה קצוצה

פלפל שחור גרוס

מלח

מעט בהרט אם אוהבים

מיץ מ 2 לימונים סחוטים


- מסירים מהמנגולד את הגבעולים הלבנים ,מכניסים את העלים לקערה ומוזגים עליהם מים רותחים. מניחים בצד ל 10 דקות ומסננים

- את העלים הגדולים לחצות לשניים

- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית (חוץ ממיץ הלימון).

- ממלאים את העלים ומגלגלים לסיגר.

- פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים ומניחים על תחתית סיר רחב כך שהתחתית תכוסה ומזליפים מעל שמן זית.

- בהתחלה מדליקים אש גבוהה כדי שתפוחי האדמה יטגנו מעט

- מעל מסדרים את פרוסות העגבניות ומעליהן את הממולאים בצורה מעגלית סביב הסיר כשהם צמודים זה לזה

- מוסיפים מים רק עד כיסוי. מניחים צלחת חסינת אש מעל כדי שהממולאים לא יצופו ומכסים את הסיר.מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה קטנה .

מבשלים כשעה וכמה דקות לפני תום הבישול מוזגים מעל מיץ לימונים סחוט












86 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page