ממולאים צמחוני-עלי מנגולד - אריאלה גולדמן
3 חבילות עלי מנגולד טריים שטופים היטב
2 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם לריפוד תחתית הסיר
2 עגבניות גדולות ועסיסיות פרוסות לעיגולים
למלית:
1 כוס אורז עגול שטוף ומסונן
2 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנטנות
4 שיני שום כתושות
חצי כפית קליפת לימון מגוררת על פומפיה
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט בהרט אם אוהבים
מיץ מ 2 לימונים סחוטים
- מסירים מהמנגולד את הגבעולים הלבנים ,מכניסים את העלים לקערה ומוזגים עליהם מים רותחים. מניחים בצד ל 10 דקות ומסננים
- את העלים הגדולים לחצות לשניים
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית (חוץ ממיץ הלימון).
- ממלאים את העלים ומגלגלים לסיגר.
- פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים ומניחים על תחתית סיר רחב כך שהתחתית תכוסה ומזליפים מעל שמן זית.
- בהתחלה מדליקים אש גבוהה כדי שתפוחי האדמה יטגנו מעט
- מעל מסדרים את פרוסות העגבניות ומעליהן את הממולאים בצורה מעגלית סביב הסיר כשהם צמודים זה לזה
- מוסיפים מים רק עד כיסוי. מניחים צלחת חסינת אש מעל כדי שהממולאים לא יצופו ומכסים את הסיר.מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה קטנה .
מבשלים כשעה וכמה דקות לפני תום הבישול מוזגים מעל מיץ לימונים סחוט
Comments