top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תגולדי מטעמים

מניפות תפוחי אדמה אפויים - גולדי מטעמים

מניפות תפוחי אדמה אפויים - גולדי מטעמים


הגשה יפה לאירוח

כ-8 תפוחי-אדמה בינוניים\ גדולים

כ- 1/2 כוס שמן זית

כ-4 שיניי שום

1 כפית מלח

½ כפית כורכום

מעט פלפל שחור

מעט מלח ים\ מלח גס

כ-½ חבילת פטרוזליה קצוצה

כ-½ חבילת כוסברה קצוצה


אופן הכנה:

לחמם תנור ל- ° 220 טורבו.


לחתוך מתפוחי האדמה חתיכה קטנה לאורך בתחתית תפוח האדמה, להניח אותה בצד. לחתוך את תפוחי-האדמה למניפות כפי שמודגם בסרטון. מומלץ להעזר ב-2 שיפודים עבים בצידי תפוח האדמה.


להניח את כל תפוחי האדמה (חוץ מהחתיכות הקטנות) בתוך סיר עם הרבה מים ו-1 כף שטוחה מלח. להביא לרתיחה, להנמיך לבינוני ולבשל כ-5 דקות .

לסדר את החתיכות הקטנות בתבנית אפייה.


להוציא בעדינות את תפוחי-האדמה מהמים, להניח במגבת, לייבש מעט ולהניח כל תפוח-אדמה על חתיכה קטנה של התפוח"א שחתכנו בתחילת התהליך.

לפתוח בעדינות את המניפה (גם אם לא נפתח בקלות, לא נורא, באפייה זה ייפתח).

למעוך /לכתוש מעט את שיניי השום ולהוסיף לשמן זית. להוסיף מלח, כורכום ופלפל שחור ולערבב היטב.


להבריש היטב את תפוחי-האדמה ברוטב של השמן זית. לנסות להפריד מעט את המניפות ולהכניס את הרוטב בין המניפות.

*להשאיר בצד כ-3 כפות מהרוטב ביחד עם 6 שיני שום (בשלב זה שיניי השום לא נכנסים לאפייה).


*להכניס לתנור לאפייה של כ- 40-45 דקות, עד שתפוחי-האדמה רכים.

במהלך האפייה מדי פעם

למרוח את השמן מתחתית התבנית על תפוחי-האדמה.


בינתיים לקחת מהשמן ששמרנו בצד עם שיניי השום המעוכים, לפזר מעל התפוח"א שנמצא בתנור.

להעביר את התנור למצב גריל ולאפות תפוחי-האדמה עוד כ-10 דקות עד שמשחימים יפה.


להוציא את התבנית ולפזר בעדינות את תערובת העשבים על תפוחי-האדמה. להחזיר לתנור ל-2-3 דקות. להוציא ולהגיש.


בתיאבון❤️


*******

מוצר מומלץ❣️

קוצץ הירקות המקורי master slicer חובה בכל מטבח.

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽



פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page