מניפות תפוחי אדמה אפויים - גולדי מטעמים
הגשה יפה לאירוח
כ-8 תפוחי-אדמה בינוניים\ גדולים
כ- 1/2 כוס שמן זית
כ-4 שיניי שום
1 כפית מלח
½ כפית כורכום
מעט פלפל שחור
מעט מלח ים\ מלח גס
כ-½ חבילת פטרוזליה קצוצה
כ-½ חבילת כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
לחמם תנור ל- ° 220 טורבו.
לחתוך מתפוחי האדמה חתיכה קטנה לאורך בתחתית תפוח האדמה, להניח אותה בצד. לחתוך את תפוחי-האדמה למניפות כפי שמודגם בסרטון. מומלץ להעזר ב-2 שיפודים עבים בצידי תפוח האדמה.
להניח את כל תפוחי האדמה (חוץ מהחתיכות הקטנות) בתוך סיר עם הרבה מים ו-1 כף שטוחה מלח. להביא לרתיחה, להנמיך לבינוני ולבשל כ-5 דקות .
לסדר את החתיכות הקטנות בתבנית אפייה.
להוציא בעדינות את תפוחי-האדמה מהמים, להניח במגבת, לייבש מעט ולהניח כל תפוח-אדמה על חתיכה קטנה של התפוח"א שחתכנו בתחילת התהליך.
לפתוח בעדינות את המניפה (גם אם לא נפתח בקלות, לא נורא, באפייה זה ייפתח).
למעוך /לכתוש מעט את שיניי השום ולהוסיף לשמן זית. להוסיף מלח, כורכום ופלפל שחור ולערבב היטב.
להבריש היטב את תפוחי-האדמה ברוטב של השמן זית. לנסות להפריד מעט את המניפות ולהכניס את הרוטב בין המניפות.
*להשאיר בצד כ-3 כפות מהרוטב ביחד עם 6 שיני שום (בשלב זה שיניי השום לא נכנסים לאפייה).
*להכניס לתנור לאפייה של כ- 40-45 דקות, עד שתפוחי-האדמה רכים.
במהלך האפייה מדי פעם
למרוח את השמן מתחתית התבנית על תפוחי-האדמה.
בינתיים לקחת מהשמן ששמרנו בצד עם שיניי השום המעוכים, לפזר מעל התפוח"א שנמצא בתנור.
להעביר את התנור למצב גריל ולאפות תפוחי-האדמה עוד כ-10 דקות עד שמשחימים יפה.
להוציא את התבנית ולפזר בעדינות את תערובת העשבים על תפוחי-האדמה. להחזיר לתנור ל-2-3 דקות. להוציא ולהגיש.
בתיאבון❤️
*******
Comments