מניפות תפוחי אדמה בעשבי תיבול ושמן זית - אריאלה גולדמן
7-8 תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה (הכנתי מהזן האדום, אפשר עם כל סוג)
1/3 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כפות עלי טימין
1 כף אורגנו
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה
כפית מלח גס (אטלנטי)
פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם
מחממים תנור ל-190 מעלות- תוכנית אפייה רגילה
שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומכניסים לסיר עם מים ומרתיחים 7 דקות. מוציאים את תפוחי האדמה בזהירות ומקררים עד לקירור מוחלט.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות כמעט עד הסוף אבל להקפיד שהתחתית תהיה מחוברת, כך נוצרת מניפה.
מערבבים את כל שאר החומרים בקערית. מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים בתבנית על נייר אפיה ומורחים עם מברשת את התערובת בין הפרוסות.
אופים במשך 10 דקות על 220 מעלות חום גבוה ולאחר מכן מורידים את החום ל-170 מעלות כשעה וחצי עד שתפוחי האדמה נעשים רכים מבפנים ופריכים וזהובים מבחוץ.
* תבנית ללא כיסוי
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות סיר רוסטר איכותי מבית Darna, בעל 5 שכבות ציפוי אבן שיש 👇🏽
.
Comments