מעקודה - פשטידת ביצים
מהמטבח הטרפולטאי
10 ביצים L 1 אבקת אפיה ½ כף אבקת מרק מעט פלפל שחור מעט מלח 1 תפוח אדמה גדול 3 שוקיים עוף מיץ מחצי לימון 1 כוס רוטב של הטבאחה
להקציף את הביצים עם האבקות האפייה המרק עוף המלח והפלפל השחור להוציא מהרוטב של הקוסקוס ( הטבאחה) את העוף ותפוחי האדמה לפורר את העוף ולחתוך גס את תפוחי האדמה
להוסיף כוס של רוטב מהתבשיל להוסיף את תערובת הביצים לחמם סיר בקוטר 20 רצוי טאפלון עם מעט שמן של הטבאחה לשפוך את התערובת לסיר לבשל כ-2 דקות על אש גבוהה
לכסות את הסיר להעביר ללהבה בנונית אש נמוכה ולבשל כ-20 דקות לחמם תנור על 180° להכניס את הפשטידה עד להזהבה
באהבה נועם זיגדון
Comments