top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תאריה רוזנשטוק

מקרוד אפוי - אריה רוזנשטוק

מקרוד אפוי וכל מילה מיותרת


500 גרם סולת

180 גרם קמח

מעט מלח

חצי כפית אבקת אפיה

2 כפות סוכר

200 גרם נטורינה

כוס וחצי מים

מי ורדים לפי טעמכם


מלית:

400 גרם תמרים מגולענים ( אני טוחן לבד את התמרים)

רבע כוס שמן

כפית קינמון

חצי כפית ציפורן טחון


סירופ :

3 כוסות סוכר

2 כוסו מים

פרוסת תפוז

פרוסת לימון

4 כפות מיי ורדים .בסוף הבישול של הסירופ .


אופן הכנה לבצק:

לערבב את כל היבשים ותבלינים .

להוסיף נטורינה ונוזל בהדרגה עד לבצק רך ונעים .לכסות לרבע שעה .

עכשיו את המלית .לערבב את כל החומרים עד לקבלת ממרח סמיך .

מחלקים את הבצק לשניים פותחים את הבצק עם מעט קמח מורחים על כל הבצק מגלגלים עד החצי .ומגלגלים עוד חצי ..ככה עם חצי השני של הבצק .


חותכים מקשטים .


אופים 180 מעלות עד הזהבה .


תובלים בסירופ חם .

בהצלחה מקרוד ברמה אחרת










4 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page