מקרונים - מירב מלכה
שקדים טבעיים טחונים - 200 גרם
אבקת סוכר - 200 גרם
חלבון ביצה - 150 גרם
סוכר - 200 גרם
מים - 40 מ"ל
צבע מאכל לבן (טיטניום דיאוקסיד) - 5 גרם
הכנת המקרונים:
1לחמם מראש את התנור לחום של 150 מעלות.
2לערבב את אבקת השקדים ואבקת הסוכר עם 75 גרם חלבון עד לקבלת עיסה אחידה. במקביל, להרתיח בסיר את הסוכר והמים עד שמגיעים ל- 118 מעלות. להקציף את 75 גרם החלבון הנוספים עד שהם מגיעים למרקם של קצף גילוח ולא מעבר.
3כשהסוכר הגיע ל- 118 מעלות למזוג אותו באיטיות על קצף החלבונים תוך כדי הקצפה על מהירות מקסימאלית, ולהמשיך להקציף עד לקבלת קציפה תפוחה, בהירה ויציבה.
4לקפל את קציפת החלבון אל תערובת האבקות והחלבונים עד לקבלת מרקם דמוי לבה (צמיגי אך לא יותר מדי) ומבריק. תוך כדי הקיפול להכניס את צבע המאכל הלבן.
5להעביר לשק זילוף ולזלף עיגולים קטנים על נייר אפייה או תבנית סיליקון המיועדת להכנת מקרונים. לטפוח את התבנית להוצאת בועות אוויר.
6לאפות כ- 15 דקות ולצנן לחלוטין.
Comments