top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תליטל אשואל

מריטוצו - ליטל אשואל

מריטוצו, לחמניה איטלקית - ליטל אשואל


לבצק:

1 קילו קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

3 כפות דבש

2 ביצים בגודל L

1 כפית תמצית וניל איכותית

חצי כוס שמן

גרדה מחצי תפוז

חצי כפית מלח

1.5-2 כוסות חלב /מים


אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים עם כף.


בקערה נפרדת מערבבים דבש, ביצים, חלב, שמן, תמצית וניל וגרדת תפוז.

יוצקים על תערובת הקמח ולשים כעשר דקות לבצק רך ונעים.

אם הבצק מרגיש דביק מוסיפים קצת קמח ואם יבש מוסיפים עוד טיפה חלב/מים


מכסים ומתפיחים שעה להכפלת הנפח.


מחלקים את הבצק ל20 חלקים, מגלגלים לכדורים, מסדרים בתבנית ברווחים ומתפיחים שעה.

לא לקצר!


מכינים תערובת הברשה:

1 ביצה +1 חלמון+ 1 כף חלב +קורט מלח, מערבבים ומברישים פעמיים את הלחמניות.


אופים ב180 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהן תפוחות ושחומות יפה.


לקרם:

מקציפים 2 שמנת מתוקה+ 2 אינסטנט וניל.


חותכים כל לחמניה לאורך באמצע כמעט עד הסוף, ממלאים בקרם ומיישרים.


מפדרים באבקת סוכר


********

המלצה: ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר נפת קמח חשמלית וכשרה מאושר ע"י צמת (צוות מדע ותורה) 👇🏽







פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page