מרק אפונה חם לימים קרים - גולדי מטעמים
להשרות לכמה שעות במים חמים - 2 כוסות אפונה יבשה עם 1/2 כפית סודה לשתייה. לשטוף היטב ולסנן. **** להניח בסיר את האפונה השטופה, 3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים גס. 1 בצל גדול פרוס גס, 3 עגבניות פרוסות גס ללא קליפה. לבשל עד שהאפונה מתרככת. להוריד את המרק מהכיריים, לטחון בבלנדר יד את המרק על כל תכולתו. להחזיר לגז ולהוסיף חבילת כוסברה קצוצה ,למלא מים עד סוף הסיר ולהמשיך לבשל.
להוסיף תבלינים: 1 כף מלאה מרק עוף, מלח, פלפל שחור, 1 כף שטוחה כמון, 1 כפית כורכום. לטעום ולהרגיש את המשי במרק, ולכבות. בהנאה.
כמה צורות הגשה למרק. עם שקדי מרק, עם הקשה של הלחם וללא כל תוספת.
Commentaires