מרק ירקות - דקלה אלהרר
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות( הפעם השתמשתי בגזרים צבעוניים)
חופן פטרוזיליה קצוצה
אפונה משימורים/ קפואה
אטריות למרק
כף גדושה קמח
פפריקה, מלח, כף אבקת מרק
אופן ההכנה:
לחתוך 3 תפוחי אדמה בינוניים ו 2 גזרים - לקוביות קטנות, להכניס לסיר עמוק ולמלא מים עד לכיסוי תפוחי האדמה והגזרים, להוסיף מעט מלח ולכסות עם מכסה עד שרותח.
בינתיים במחבת לטגן בצל גדול עד הזהבה, כשמוכן לכבות את האש.
לקצוץ חופן פטרוזיליה ולהוסיף למחבת, להוסיף כף גדושה קמח, פפריקה לפי הטעם, מעט מלח וכף אבקת מרק ולערבב עד שלא יישאר קמח.
להוסיף פעמיים מים עם מצקת מהמרק ואז להדליק את האש במחבת ולערבב עד שמסמיך, כאשר מסמיך ( אחרי חצי דקה בערך) לשפוך לסיר עם תפוחי האדמה ולערבב.
לכסות עם מכסה עד שהכל מתרכך, לקראת הסוף מוסיפה אפונה מקופסת שימורים/קפואה ואטריות למרק.
בתיאבון
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות סיר רוסטר איכותי מבית Darna, בעל 5 שכבות ציפוי אבן שיש 👇🏽
.
Comments