מתכון חלומי למוסקה חצילים עם בשר - במטבח עם דיתוש
2 חצילים קלים פרוסים לאורך או לעיגולים בעובי של חצי ס"מ.
מומלחים ונחים במסננת או על רשת מעל למגש/כיור לחצי שעה.
700-800 גר' בשר בקר טחון עם 150 גר' שומן כבש.
בצל גדול קצוץ לקוביות.
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח, פלפל
כמון
פפריקה מתוקה
מעט אורגנו וסלרי יבש
שום גבישי
שמן זית.
הכנה:
לשטוף את החצילים מהמלח.
לייבש היטב ולטגן בשמן זית.
לסדר כתחתית בתבנית פיירקס מזכוכית או בכלל.
לטגן בשמן זית את הבצל עד לשקיפות.
להוסיף בשר טחון ולתבל.
לטגן תוך כדי ערבוב, עד לשינוי צבע.
להוסיף רסק עגבניות ורבע כוס מים.
לתקן תיבול.
לשפוך את המלית, לאחר שהצטננה מעט, מעל תחתית החצילים.
לכסות עם שכבת חצילים נוספת.
לאפות 20 דקות בחום בינוני 180 מעלות.
בתאבון
דיתוש
Comentarios