מתכון לאנטיפסטי - השף מיכה כלפא
אנטיפסטי היא מילה באיטלקית שמשמעותה "לפני הארוחה".
באיטליה בגשים את זה לפני הארוחה הגדולה. ממלץ כתוספת לכל מנה או סתם כנשנוש או על סלט או כריך.
מצרכים לאנטיפסטי:
2 חצילים בינונים חתוכים לרצועות עבות ( כמו סירות קטנות ) - תיבול סויה ושומשום
1 בטטה בינונית חתוכה לעיגולים. - תיבול צילי מתוק
2 קישואים חתוכים לעיגולים. - תיבול שמן זית ומלח ופלפל
4 פלפל גמבה בכל הצבעים חתוכים לרצועות עבות. - תיבול תריאקי
1 סלסלת פטריות שומפניון חתוכות לרבעים או חצי.- תיבול תריאקי
אופן הכנת המנה:
1. מינים תבניות עם נייר אפייה כמספר סוגי הירקות.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות .
3. בקערה מערבבים כל ירק עם התיבול שלו בנפרד.
4. מסדרים את הירקות בתבניות , כל ירק והתבנית שלו.
5. מכנסים לתנור ל-20 דקות פחות או יותר ... בודקים שזה מוכן ועוצרים.
כאשר הירקות רכים ומוכנים, מוצאים מהתנור ונותנים לזה לנוח.
6.מערבבים בעדינות מסדרים במגש ומגשים.
באהבה מיכה כלפא
*********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments