top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תכרמית דהאן

מתכון לדגים ברוטב צ'ילי עם אפונה, גזר וירק קצוץ - שחר שולמית


מתכון לדגים ברוטב צ'ילי עם אפונה, גזר וירק קצוץ - שחר שולמית

המצרכים לדגים ברוטב צ'ילי עם אפונה, גזר וירק קצוץ:

  • 5 גזרים בינוניים

  • 300 גרם אפונה ירוקה

  • 1 כפית מלח (לבישול האפונה)

  • 10 יחידות דג אמנון ללא עור

  • 5 כפות שמן

  • 10 כפות רוטב צי'לי מתוק

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1/2 חבילת כוסברה קצוצה

  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונלי)

אופן ההכנה לדגים ברוטב צ'ילי עם אפונה, גזר וירק קצוץ:

  1. מקלפים את הגזרים וגוררים אותם גס ומטגנים אותם עם השמן(5 כפות) עד שהם מתרככים

  2. מבשלים את האפונה עם המים והמלח(כפית) ומסננים אותה מהמים

  3. שוטפים את הדגים ומניחים אותם במסננת להגרת הנוזלים מניחים אותם בסיר שטוח ורחב

  4. מערבבים את הגזר עם התבלינים והכוסברה ומורחים אותו מעל הדגים

  5. מפזרים מעל הדגים את האפונה

  6. מבשלים תחילה את הדגים בסיר מכוסה על להבה נמוכה עד שהם יגירו נוזלים ואחר כך אפשר להגביה את הלהבה למצב בינוני

  7. מידי פעם לוקחים מהרוטב שנמצא בתחתית הסיר ויוצקים מעל הדגים

בהצלחה רבה ובתאבון






3 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page