top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

מתכון למופלטה - השף מיכה כלפא

מתכון למופלטה - השף מיכה כלפא


אבא שלי יונה כלפה עושה מופלטה בבית בשדרות.

בצק המופלטה מכיל מים וקמח ומלח , ובתהליך ההכנה נוסף לו שמן. היעדר הצורך בהתפחה וזמן ההכנה הקצר הם שמאפשרים את הכנת המופלטות מיד עם צאת החג, ללא צורך בעיסוק בחמץ במהלך החג, ולכן מתאים מאכל זה לחג המימונה.

נהוג לאכול את המופלטה עם ממרחים מתוקים כדוגמת דבש, ריבה או שוקולד למריחה

לא חייב שמרים במופלטה כי היא לא צריכה התפחה.


חומרים לבצק:

ק"ג קמח

1 כפית גדושה מלח

4 כוסות מים

כוס שמן לשימון


אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח והמלח.


2. בהדרגה מוסיפים את המים ולשים במשך 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.


3. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה

טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על המגש ומעל יוצקים את שאריות השמן (כדי למנוע התייבשות של הכדורים).


4. את הכדורים משאירים בטמפ' החדר במשך 20 דקות.


5. מחממים מחבת על להבה בינונית


6. על משטח משומן בנדיבות פותחים כל אחד מהכדורים בידיים בתנועת ליטוף עדינה (בשימוש עם היד ויוצרים עיגולים שטוחים דקים ועדינים).


7. מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן – יש מספיק על הבצק), ומחכים עד להזהבה.


8. הופכים את הבצק לצד השני ומיד מניחים עליו עיגול בצק נוסף.


9. ממתינים כחצי דקה והופכים את שני העיגולים יחדיו – כך שעיגול הבצק החדש יפנה כלפי מטה.


10. מניחים עיגול בצק נוסף על הערמה, ממתינים כחצי דקה, והופכים את הערמה בשנית.


11. כשהערמה כבר גדולה ומכובדת, מוציאים את המופלטות לאורחים, ומתחילים את התהליך מראשיתו


באהבה מיכה כלפא


*********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽









פוסטים אחרונים

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page