top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
דוד גג'

מעקודה כשר לפסח - דוד גז'

למעקודה כשר לפסח - דוד גז'


מצרכים:

9 ביצים מידה L

3 ביצים קשות

פרוסות עבודת מ-3 גזרים מבושלים

קוביות גסות מ-6 תפו״א מבושלים

כוס אפונה

1 שקית אבקת אפיה

כפית כורכום שטוחה

כפית וחצי מלח דק

חצי כפית פלפל שחור טחון

כוס כוסברה קצוצה

1/3 כוס שמן


אופן ההכנה:

1. שמים את הביצים החיות בקערה גדולה, מוסיפים את המלח, פלפל שחור, אבקת אפיה וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.


2. מוסיפים את האפונה, קוביות תפו״א, הכוסברה והגזר, מערבבים בעזרת כף ומאחדים.


3. בסיר גבוה שמתאים לתנור בוזקים 1/3 כוס שמן, מרפדים את תחתי הסיר בעזרת נייר אפיה ודואגים שהנייר גם יהיה משומן.


4. יוצקים את תערובת הקערה לתוך

הסיר, משקשקים טיפה לאיזון והתייצבות ומוסיפים את חצאי הביצים קשות מלמעלה.

5. מבשלים על להבה בינונית ללא מיכסה במשך 12 דק׳


6. מעבירים לתנור שחומם מראש על 180° אויר חם טורבו לכ-45 דק׳ או עד להשחמה.


בודקים בעזרת קיסם או סכין כמו כל עוגה, פורסים ונהנים.


בהצלחה ובתאבון

@David_Guedj_chef


********

המלצה:

סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇





פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page