עוגת שכבות שוקולד וקוקוס כשרה לפסח - מירב מלכה
המצרכים:
לבסיס:
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2/3 שמן
2 סוכר וניל
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 אבקת אפיה
50 גר' אגוזים טחונים
1.5 כוסות קמח תפו"א
1/4 כוס מים
לשכבת השוקולד:
3 כפות שמן
3 כפות קקאו
1/4 כוס מים
1/4 כוס יין
3/4 כוס סוכר
לשכבת הקוקוס המוקצף:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
75 גר' קוקוס
אופן ההכנה:
הכנת הבסיס:
בקערה הכניסו את כל המצרכים מלבד האגוזים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים, (ניתן להכניס למעבד מזון) הוסיפו את האגוזים וערבבו היטב.
העבירו את הבלילה לתבנית אפיה בינונית והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 14 דקות עד שהעוגה כמעט אפויה.
הכנת שכבת השוקולד:
בסיר הכניסו את המצרכים, המיסו על האש וערבבו היטב עד לקבלת בלילה שוקולדית סמיכה ואחידה וללא גושים. הסירו מהאש ומרחו על בסיס העוגה.
הכנת הקוקוס המוקצף:
הקציפו את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. הוסיפו את הקוקוס וערבבו בתנועות קיפול עד לקבלת קצף אחיד.
שפכו את הקצף על שכבת השוקולד ושטחו בעזרת כף.
הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות עד להזהבה.
הוציאו מהתנור וצננו.
בהצלחה
Merav 🍰
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments