מתכון לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד - מירב מלכה
המצרכים לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד:
4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים
לקציצות:
1 ק''ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
פלפל שחור
כמון
2 כפות גדושות קמח מצה
3 כפות שמן
1/4 כוס מים
לרוטב:
1 בצל קצוץ
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית פלפל שחור
1 כף מלח
1/4 כפית כורכום
אופן ההכנה לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד:
בערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות עגולות ומניחים אותן בצד.
הכנת הרוטב:
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
על הבצל המטוגן מסדרים בצורה עגולה את הקציצות באופן כזה: קציצה ואחריה פרוסה של תפו''א.
בכוס מכניסים את השמן, המים, הפלפל שחור, מלח וכורכום ומערבבים היטב לאיחוד.
שופכים את הרוטב שהכנו בכוס על גבי הקציצות ותפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
מפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
מבשלים כ 45 דקות עד לבישול מלא.
בהצלחה רבה ובתאבון
Merav 🍰
******
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את קוצץ הירקות וטוחן הבשר והדגים - החשמלי, המקורי! 👇🏽
Comments