top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
אתי זוהר

מתכון לריבת סלק - אתי זוהר


מתכון לריבת סלק - אתי זוהר

המצרכים לריבת סלק:

  • 3 סלק בינוניים

  • 3 כוסות סוכר

  • 1.5 כוסות מים

  • 2 שקיות סוכר וניל

  • 1 מקל קינמון (אופציונלי)

  • 1/2 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה לריבת סלק:

  1. מקלפים את הסלק וחוצים כל אחד לשניים

  2. מכניסים לסיר עם מים ומבשלים במשך כ 15 דקות

  3. מסננים את הסלק מהמים וחותכים לקוביות בינוניות

  4. בסיר נפרד מכניסים 3 כוסות סוכר, 1 וחצי כוס מים, 2 שקיות סוכר וניל ומקל קינמון (אופציונלי )

  5. מבשלים במשך כ5 דקות עד לרתיחה ומוסיפים את קוביות הסלק המבושלות

  6. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך כ 40 דקות

  7. מכבים את האש ומשאירים לצינון בצד עד ליום המחרת (זה הטיפ לריבה איכותית יותר)

  8. למחרת מבשלים שוב על אש בינונית עד נמוכה, בשלב הזה מוסיפים חצי כפית מיץ לימון ומבשלים עוד כ 40 דקות נוספות, עד שרואים שהנוזלים מצטמצמים ונוצרת ריבה

  9. אם יש צורך בזמן בישול נוסף ממשיכים לבשל עד להסמכה.







51 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page