top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

מתכון לשווארמה ביתית - השף מיכה כלפא

מתכון לשווארמה ביתית - השף מיכה כלפא


קודם כל הקדמה -

שווארמה הודו או פרגיות עוף. אפשר גם חזה עוף למי שרוצה..

הפעם השתמשתי בפרגיות והטעם אלוהי!

אפשר לעשות בפחיות קטנות יותר כמנה אישית. הפחית פתוחה משני הכיוונים ואין בעיה איתה בתנור.


מצרכים:

1קילו בשר שווארמה / פרגיות

פחית שימורים רקה

נייר כסף

מעט מלח

מעט פלפל

מעט תבלין למעורב.

קארי חריף לשווארמה בנדיבות (ניתן להשיג בשווקים, לא קארי הודי!)

100 גרם שומן כבש

עגבניה וחצי בצל

חצי כוס שמן זית

שיפוד עדיף ממתכת


אופן ההכנה:

1. בקערה לערבב את הבשר השווארמה עם מלח, פלפל , תבלין למעורב, והקארי. ושמן הזית.


2. את פחית השימורים פותחים משני הצדדים , ולאחר מכן סוגרים צד אחד בנייר כסף( ראה תמונה).


3. להכניס את השיפוד לפחית ולהשחיל דרך השיפוד את השווארמה עד לתחתית ולסדר בשכבות.


4. כאשר הפחית מלאה משחילים מעל את שומן הכבש ( ראה תמונה) ואז את הבצל והעגבניה .


5. להניח בתבנית ולהכניס לתנור בחום גבוה. כשהבצל משחיר, להוציא מהפחית, לערבב את הנוזלים שבתבנית עם התיבול שהכנו קודם, למרוח על השיפוד המוכן ולהחזיר לעוד כמה דק׳ לתנור להשחמה


6. להגיש למרכז השולחן ושם לפרוס מול האורחים.


הערה: אפשר כל תיבול שאוהבים


באהבה מיכה כלפא


********

המלצה:

סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇









פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page