מתכון לתבשיל גולאש בסגנון מזרחי - השף מיכה כלפא
הבשר:
מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס
נתח שריר מס' 8 או 6 אצל הקצב-אפשר לבקש שכבר יחתוך אותו..
להרתיח בסיר לחץ את הנתחים כ-חצי שעה עם 2-3 עלי דפנה וגרגירי פלפל אנגלי
מצרכים:
6-8 שיני שום שלמות קלופות
3 פלפלים יבשים אדומים-שטופים
2 גזרים קלופים וחתוכים לאורך וכל אחד ל-4 חתיכות בערך,תלוי בגודל
חופן כוסברה קצוצה
רבע כוס שמן
2 עלי דפנה
גרגירי פלפל אנגלי שלמים
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס חריף
חצי כפית כורכום
כף כמון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מסדרים בסיר את כל המצרכים הנ"ל ועליהם את נתחי הבשר מוסיפים כוס וחצי מים- גובה המים בסיר צריך להיות בערך עד החצי .
2. אם חסר מי במהלך הבישול והבשר עדיין לא התבשל יש צורך להוסיף מעט מים.
3. מביאים לרתיחה מנמיכים להבה מבשלים עם מכסה סגור כ-שעה פחות או יותר הרוטב צריך להיות סמיך לא מיימי אז לא לשים יותר מדי מים.
4.להגשה-לפזר כוסברה טרייה קצוצה מעל...מעדן
תודה לטבחית חופית אלמקייס
באהבה מיכה כלפא
*********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות סיר רוסטר איכותי מבית Darna, בעל 5 שכבות ציפוי אבן שיש 👇🏽
.
Comments