top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תבמטבח של שולמיטעים ונעים

מתכון לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני - שחר שולמית

עודכן: 23 בדצמ׳ 2022


מתכון לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני - שחר שולמית

המצרכים לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני:

מידות אוניברסליות

  • 500 גרם שעועית אדומה

לקציצות הבשר:

  • 1 קילו בשר בקר טחון

  • 2 בצלים בינוניים מגורדים בפומפייה דקה

  • 2 ביצים גודל לארג'

  • 1/2 כוס פירורי לחם

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • 1 כפית שום כתוש

  • 1 כפית שטוחה פפריקה מרוקאית

  • 1 כפית שטוחה מלח

  • 1 כפית פלפל לימון פרסי ושום(של אהרוני...או פלפל שחור)

  • 1 כפית שטוחה כורכום

  • 4 כפות שמן קנולה

לרוטב התבשיל:

  • 5 בצלים גדולים

  • 1/2 כוס שמן

  • 1 כוס מיץ לימון

  • 2 כוסות מים

  • 1 כפית שטוחה כורכום

  • 1 כפית פלפל לימון פרסי ושום(של אהרוני)

  • 2 כפות שטוחות פפריקה מרוקאית בשמן

  • 1 כפית שטוחה מלח

  • 3 חבילות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני:

הכנת השעועית:

  1. (יום קודם) משרים את השעועית האדומה במים למשך 24 שעות

  2. שוטפים את השעועית ומבשלים אותה במים עד לריכוך ראשוני( לא דייסה)

  3. שוטפים במסננת אותה ומניחים בצד

הכנת קציצות בשר:

  1. מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים מכוסה 1/2 שעה לספיחת טעמים

הכנת רוטב התבשיל:

  1. מקלפים וחותכים את הבצל לרצועות דקות

  2. ומטגנים אותו עם השמן על להבה נמוכה עד הזהבה

  3. מוסיפים לסיר את שאר המצרכים מלבד הפטרוזיליה ומרתיחים

  4. יוצרים מעיסת הבשר קציצות בגודל כפול משל פלאפל (מתקבלות כ20 קציצות...תלוי בגודל) ומניחים אחת אחת בסיר הרותח

  5. מבשלים את הקציצות כ20 דקות עד שהן מוכנות

  6. מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים אותם יחד עם הקציצות עוד כ10 דקות


******

ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את קוצץ הירקות וטוחן הבשר והדגים - החשמלי, המקורי! 👇🏽






49 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page