מתכון מהסרטים למרק עדשים ירוקות הכי מפנק וטעים ביום חורפי - השף דוד גדג'
מצרכים :
2 כפות שמן זית
בצל לבן אחד קצוץ
שפיץ פלפל חריף (רבע פלפל)
כף שום כתוש
100 גרם רסק עגבניות
כף מלח
חצי כפית כורכום
כף כמון
שתי כוסות עדשים (גלן) מושרים במים פושרים במשך ארבע שעות לפחות
9 כוסות מים רותחים
צרור כוסברה שלם
אופן ההכנה :
1. אני מחמם את שמן הזית בסיר גדול ומטגן את קוביות הבצל והחריף לחריכה.
2. אני מוסיף את השום ,רסק עגבניות,מלח, כורכום וכמון ומערבב עד לקבלת תערובת אחידה .
3. אני מוסיף את העדשים לאחר שסיננתי ממי ההשרייה ומערבב עד שאחיד .
אני מוסיף 9 כוסות מים רותחים .
4. מכסה חצי פתוח חצי סגור ואני מבשל שעה בלהבה בינונית.
5. בעזרת כף מחוררת אני מוציא 50 אחוז מתוכן העדשים לתוכן הקערה ומניח בצד .
אני מוסיף צרור שלם של כוסברה לסיר ומסיר את הסיר מהאש .
6. בעזרת מוט בלנדר אני טוחן את המרק עד למרקם חלק .
אני מוסיף את העדשים השלמות שהוצאתי קודם לכן.
זהו זה מוכן .
ממליץ לאכול עם בגט קריספי קלוי .
באהבה ממני אליכם
שף דוד גדג׳
@David_Guedj_chef
********
Comentários