מתכון מושלם לפלפלים ממולאים הכי טעימים שיש - אריאלה גולדמן
כמות : 8 פלפלים מנוקים מגלעינים
לגירסה טבעונית/צמחונית להחליף הבשר ב 2 סלסילות פטריות טריות חתוכות דק ומטוגנות יחד עם 2 בצלים עד הזהבה + יתר המרכיבים
מלית :
•1 ורבע כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
•500 גרם בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
•1 בצל בינוני חתוך דק ומטוגן עד הזהבה
•2 שיני שום קצוצות
•3 עגבניות עסיסיות ללא הקליפה קצוצות דק
•חופן נדיב פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק
•כף רסק עגבניות
•4 כפות שמן זית
•כפית מלח + כפית פלפל שחור + כפית שטוחה ראס אל חנות + כפית פפריקה
רוטב:
•1 בקבוק (700 גר') עגבניות חתוכות במיץ Mutti
•3 כפות רסק עגבניות
•מים להוסיף כך שהרוטב יגיע עד לשלושת רבעי מגובה הממולאים
•4 כפות שמן זית
•כף מלח + כפית פלפל שחור + כף שמנמנה פפריקה + כף סוכר
•מיץ סחוט טרי מ 2 לימונים / או תבלין מלח לימון לפי טעמכם
אופן ההכנה:
לערבב יחד בקערה את מרכיבי המלית.
למלא את הפלפלים עד שלושת רבעי מגובהם.
לסדר את הממולאים בסיר סוטאז' רחב ,עמוק .
להכין את הרוטב:לחמם שמן בסיר קטן ולטגן את העגבניות החתוכות + רסק עגבניות כ 10 דק' על להבה בינונית.
להוסיף מים+ תיבול+ סוכר +מיץ לימון / תבלין מלח לימון ולבשל כ-10 דקות
למזוג את הרוטב מעל הממולאים
להביא לרתיחה,להנמיך ללהבה קטנה כשהסיר מכוסה ולבשל כשעה וחצי או עד שהאורז תפוח ורך.
לפני ההגשה ניתן להכניס לתנור לשיזוף עדין
*********
Comments