מתכון מנצח ומומלץ פאי רועים בטעם משגע - אילנה טל
אז השבת היה לי חשק מטורף לפאי רועים, עסיסי כזה שזוף וטעים אז להלן המתכון והתוצאה
שוטפים ומבשלים 6 תפוחי אדמה אדומים גדולים בישול מלא
מסננים מקלפים ומועכים לפירה, מוסיפים כף גדושה קמח
1 ביצה ומלח ומערבבים יחד
למלית בשר:
קוצצים לקוביות קטנות מאוד
בצל 1
גזר 1
2 מקלות סלרי
מטגנים יחד היטב עד שקיפות הבצל ומוסיפים
2 שיני שום כתושות, חצי קילו בשר טחון ומתחילים לפרק את הבשר
מתבלים במלח,פלפל שחור מעט בהרט ומעט טימין יבש
מוסיפים גם 3 כפות עגבניות מרוסקות ומבשלים עוד כ 5 דקות
ההרכבה:
משמנים תבנית מרובעת 25/25
משטחים חצי מתערובת תפוחי האדמה
מפזרים מעל את הבשר ומיישרים
ושוב שכבת תפוחי אדמה
מורחים מעל חלמון ביצה
ויוצרים פסים בעזרת מזלג
מכניסים לאפיה לתנור שחומם מראש ל 200° עד הזהבה ושיזוף
מצננים חותכים ומגישים
בתאבון
********
Commentaires