מתכון מנצח עוגת סולת ספרה קלה להכנה בטעם מושלם - נועם זיגדון
ספרה - עוגת סולת מהמטבח הטריפוליטאי בטעם מושלם וקל להכנה
כוס מדידה חד פעמית חמה
תבנית בנונית (יותר גדולה ממה שאני עשיתי )
1 קילו סולת מנופה
1 כוס שמן
1 כוס שומשום
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה
גרידת תפוז מחצי תפוז
1 ביצה L
למילוי:
לערבב הכל יחד
במידה והתמרים קשים לחמם מעט על הגז
1 חבילת תמרים מגולענים בוואקום
2 כפות שמן
1 כפית בהרט/ קינמון
גרידת תפוז
לסירופ:
להרתיח 5 דקות
1 כוס סוכר
1 וחצי כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל / זהר / מי ורדים
לקלות בסיר את השומשום
להוסיף את הסולת ולקלות גם אותה
להוסיף את השמן לערבב טוב טוב שכל השמן יטמע בסולת
להוריד מהגז
להוסיף את שאר המרכיבים
ולערבב היטב לתערובת אחידה ללא גושים
לשטח מחצית מהכמות בתבנית משומנת
להכניס את המילוי לשקית לעשות חריצים בעזרת סכין בשקית לשטח את המילוי במערוך
לקרוע את השקית
להוציא את המילוי ולהניח מעל העוגה
לשטח את החצי השני של התערובת סולת מעל התמרים
לחתוך את העוגה בעזרת סכין
למעויינים או לריבועים
במרכז כל ריבוע לשים שקד או אגוז
לפזר שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש על
180° כ-45 דקות עד שמזהיב
לעבור שוב עם סכין על כל החיתוכים
לצקת את הסירופ הקר מעל העוגה החמה
באהבה נועם זיגדון
*********
מוצר מומלץ 💥
מכונה להכנת עוגיות מרוקאיות - המקורית והאיכותית מבית Konstar - מחיר בלעדי!!
להזמנות 👇🏼
🔝
מוזמנים להצטרף לקבוצת המבצעים והדילים הסודיים שלנו 👇🏼
👩🏼🍳
לקבוצת המתכונים בוואטסאפ 👇🏽
.
Yorumlar