מתכון מנצח קלאסי עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה הכנה מהירה וקלה - נועם זיגדון
5 כרעיים
4-5 תפוחי אדמה חצוי ופרוס לפרוסות
1-2 בטטה חצויה ופרוסה
1 בצל פרוס לפרוסות
5-6 שיני שום
1 כף מלח
¼ שמן
¼ כוס מים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף גריל
1 כפית כורכום
½ פלפל שחור
½ כפית כמון
1 כף פיטרוזליה יבשה
1 כפית אבקת מרק
1 כפית אבקת מרק בצל
1 כפית אבקת שום
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
לערבב את המים והשמן עם התבלינים
להכניס את העוף ולמרוח אותו מכל הכיוונים
לסדר בתחתית התבנית את התפוחי האדמה הבטטה הבצל והשום
להניח מעל את העופות
לצקת מעל את כל הרוטב שנשאר
לפזר שומשום
לכסות
להכניס לתנור שחומם מראש על
200° למשך כשעה וחצי
להסיר כיסוי
להרטיב מעט את העוף ברוטב
להכניס לתנור לעוד 20 דקות
לקבלת גוון שחום
לפני ההגשה אפשר לפזר עוד מעט שומשום
באהבה נועם זיגדון
*********
מוצר מומלץ 💥
משטח אפייה מסיליקון - המקורי והאיכותי ובשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽
.
Comments