מתכון מנצח קרם ברולה קלאסיקה צרפתית טעימה וממכרת - דויד וארן
מתכון מעלף לקרם בורלה, קינוח מהמטבח הצרפתי פשוט מעדם.
מצרכים:
500 מ"ל (2 כוסות) שמנת להקצפה (ר' הערות לגרסה פרווה)
3/4 מקל וניל חצוי ומנוקה מגרגרים
5 חלמונים L
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
בקלחת בינונית שמים שמנת, סוכר ומקל וניל עם הגרגרים ומחממים לרתיחה.
בינתיים טורפים את החלמונים לתערובת מעט יותר בהירה ותפוחה מנפחם הראשוני. לאחר שתערובת השמנת הגיעה לרתיחה, מסננים אותה ועושים השוואת טמפרטורות עם החלמונים.
יוצקים כ-1/3 מכמות השמנת על החלמונים תוך כדי טריפה (על מנת שלא יקרשו), ולאחר שהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת.
מניחים לתערובת לעמוד כדקה, על מנת שהקצף שנוצר במהלך הטריפה יעלה למעלה. מקפים את הקצף (מסירים אותו באמצעות מרית או כף) ומעבירים לתבניות.
מניחים את הכלים על תבנית תנור.
ממלאים את התבנית במעט מים רותחים כדי להעשיר את סביבת האפייה באדים.
אופים במשך 25-30 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז. מצננים לחלוטין במקרר.
שריפה והגשה: שמים מעט סוכר על כל ברולה ומבעירים באמצעות ברנר עד שהסוכר מתקרמל. מגישים מיד.
רעיונות לשדרוג טעמים:
אוהבים קפה? נסו קרם ברולה קפה: מוסיפים 2 כפיות קפה נמס לתערובת השמנת.
מעדיפים דווקא שוקולד ולא וניל? מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר לתערובת השמנת החמה (לפני החלמונים).
אם אתם בעניין של תבלינים – נסו קרם ברולה קינמון: מבשלים את השמנת עם מקל קינמון.
אפשר גם בטעם הדרים: מוסיפים קליפה מגוררת מלימון/תפוז לתוך השמנת.
וגם נוטלה יכולה להוות אחלה תוספת: מוסיפים 1-2 כפות נוטלה לתערובת המוכנה.
*******
מוצר מומלץ💥💥
משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
Yorumlar