מתכון מעלף פלפל ממולא באורז ועדשים מתאים גם לטבעונים - השף מיכה כלפה
מנה טבעונית וטעימה מאוד ובריאה
מצרכים:
8 פלפלים אדומים בינוניים
לרוטב:
3 עגבניות בינוניות מגורדות
100 גר' רסק עגבניות
בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
למילוי:
כוס אורז
כוס עדשים ירוקות מושרות במים
גזר מגורד
בצל קצוץ
חופן פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה:
להכנת המילוי:
1. לטגן בצל קצוץ להוסיף את הגזר לאדות מס' דקות.
2. להוסיף את האורז ואת העדשים להוסיף 4 כוסות מים חמים לתבל בכף אבקת מרק עוף,מלח, חצי כף כמון, חצי כפית כורכום.
3. לבשל עם מכסה סגור כ20 דקות עד שאין כלל נוזלים בסיר ולצנן.
4. להוסיף פטרוזליה קצוצה ולערבב.
5. כשהתערובת מתקררת מעט למלא את הפלפלים
בסיר (מתאים לתנור) לחמם רבע כוס שמן להזהיב את הבצל לאחר מכן להוסיף את השום ולאדות כדקה.
6. להוסיף לסיר 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה,חצי כפית כורכום,חצי כף כמון,לערבב לפתיחת טעמים.
7. להוסיף את העגבניות מגורדות והרסק לערבב לאחר 5 דקות להוסיף כוס מים וחצי כף אבקת מרק עוף,מלח פלפל שחור. לסדר את הפלפלים בסיר ואם חסר מים אז להוסיף. גובה המים צריך להיות בגובה חצי מהפלפלים.
8. לבשל עם מכסה עד שהפלפלים מתרככים,מידי פעם לשפוך מהרוטב על הפלפלים.
9. להכניס לתנור בחום 200 להשחמה כ-10 דקות רבע שעה ולהוציא.
תודה לחופית אלמקייס על המתכון וצילום התמונות.
בהצלחה ובתאבון.
*********
Comments