מתכון מעלף קובה סינייה בתנור עם בשר צנוברים וזילוף טחינה מעל פשוט טעים ברמות - השף דוד גדג'
מצרכים:
בצק בורגול:
2 כוסות בורגול דק
3 כוסות מים
בצל לבן
כף מלח
כפית פלפל שחור
כף שמן זית
מילוי בשר:
קילו בשר טחון בקר טרי
2 בצלים קצוצים דק
תיבול:
4 כפות שמן זית, כף מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה אדומה, כפית כמון, כפית ראס אל חנות, כפית קינמון, חצי כפית הל, חצי כוס צנוברים.
לפזר מעל: צנוברים או שקדים קלופים.
הכנה:
מערבבים בקערה את הבורגול עם המים
משרים חצי שעה
מעבירים למעבד מזון, יחד עם הבצל, מלח, פלפל ושמן זית. טוחנים עד מרקם בצקי. מעבירים לקערית.
מחממים מחבת עם שמן זית,
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.
מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עד שהבשר משנה צבעו ובמרקם פירורי. מוסיפים את התבלינים והצנוברים מטגנים עוד 2-3 דקות יחד ומניחים לצינון.
משמנים תבנית אפיה עגולה , לוקחים מחצית מהבורגול ומשטחים בתחתית ובדפנות התבנית
כמו פאי.
מוסיפים את מילוי הבשר
את החצי השני של הבורגול משטחים על נייר אפייה ומרדדים עם מערוך לעיגול בעובי ומרקם אחיד בקוטר התבנית.
מניחים את עיגול הבצק מעל המילוי ומהדקים בקצוות. מברישים את החלק העליון בשמן זית
וחורצים בעזרת סכין צורת מעויינים (כמו בסרטון)
מפזרים צנוברים או שקדים
מעבירים לתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו למשך כ-45 דקות עד השחמה טובה.
מגישים עם טחינה וסלט עגבניות וחריף.
בתיאבון!
באהבה ממני אליכם
שף דוד גדג׳
********
Comments